Gvardiol: "Mesi mi je ostavio traume, nije ni blizu igrač kao u klubu"

Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol otkrio je kako je uticalo na njega čuvanje Lionela Mesija u polufinalu Svjetskog prvenstva.

Argentina je pobijedila Hrvatsku rezultatom 3:0, a potom i u finalu stigla do titule svjetskog prvaka. Hrvatska je uspjela oporaviti od tog poraza i kasnije osvojila bronzanu medalju.

Uvijek je veliki san da igrate za zemlju i naročito na Svjetskom prvenstvu, iako nisam možda ni svjestan koliko je to veliko prvenstvo i kakvi nas sve igrači i države okružuju tamo. Imao sam priliku da ga završim osvajanjem bronze i kao igrač utakmice. I naravno, taj gol koji je bio šećer na kraju i koji mi mnogo znači” – kaže Gvardiol za In Magazin.

O samom iskušenju sa Mesijem rekao je sljedeće:

“Ako želimo da budemo na vrhu moramo da se susretnemo s tim igračima. Još bih se vezao za njih dvojicu, pogotovo za Mesija jer mi je ostavio male traume. Jednostavno, nije ni blizu igrač kao što je u klubu, jedan totalno drugi profil igrača je u reprezentaciji i to je ono što me jako iznenadilo”.

Na pitanje, je li bilo teško nositi se sa slavnim Argentincem, rekao je da nije bilo jednostavno.

“Jeste, bilo je teško, ali nemamo za čim da žalimo. Nismo zaslužili pobjedu, bili su bolji i to je to, biće još prilika za osvetu”.

Postavi odgovor