HNS brojao baklje na derbiju, Hajduku veća kazna od Dinama zbog pirotehnike na Maksimiru

Alan Klakočer, disciplinski sudija Prve HNS lige, donio je odluku o kaznama s derbija 18. kola između Dinama i Hajduka koji je u nedjelju odigran na “Maksimiru”.

Oba kluba su kažnjena zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od strane navijača, ali Hajduk je kažnjen s deset hiljada kuna više od Dinama.

Dinamo je kažnjen s 50.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava domaćih navijača. Sudija je u 71. minuti prekinuo utakmicu zbog upotrebe većeg broja pirotehnike od strane navijačke skupine ‘BBB’, od kojih su tri baklje završile u terenu za igru. Prekid je trajao dvije minute. Delegat je izbrojio ukupno 32 baklje, od kojih je 21 bačena na tartan, a tri u teren za igru. Četiri petarde bačene su na tartan stazu, zapaljene su tri dimne bombe i zabilježen je jedan topovski udar.

Hajduk je kažnjen sa 60 hiljada kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava gostujućih navijača. Sudija je u 71. minuti prekinuo utakmicu zbog upotrebe većeg broja pirotehnike od strane navijačke skupine ‘Torcida’ koje su završile na tartan stazi te izazvale slabu vidljivost. Prekid je trajao dvije minute. Delegat je zabilježio ukupno 51 baklju, od kojih je 38 bačeno na tartan stazu. Dvije petarde, tri topovska udara, četiri prskalice bačene su na tartan stazu, a zapaljeno je ukupno deset dimnih bombi” – stoji u službenom saopštenju HNS-a.

Hajduk je u okviru 17-og kola 1. HNL savladao Dinamo u Zagrebu rezultatom 2:0, a golove su postigli Marko Livaja i Emir Sahiti.

Postavi odgovor