Halilhodžić: "Ne mogu više da podnesem ovu situaciju"

Ako je vjerovati marokanskim medijima ponedjeljak je dan odluke za Vahida Halilhodžića.

Nekoliko dana nakon što je izborio plasman na Svjetsko prvenstvo s Marokom odmah se počelo špekulisati da će Vahid Halilhodžić biti smijenjen sa selektorske pozicije.

Situacija se mijenjala iz dana u dan, a posljednje vijesti iz Maroka govore da je pala konačna odluka i da će bosanskohercegovački trener biti smijenjen u ponedjeljak.

U razgovoru za tamošnje medije Vaha je otvorio dušu i otpisao kroz kakav period prolazi kazavši da više ne može da podnese trenutnu situaciju.

“Predmet sam široke kampanje kritika i umjesto da pričaju o mom učinku i uspjehu, pričaju o mojoj ostavci. Ne mogu više da podnesem ovu situaciju” – rekao je Halilhodžić za list “Kooora”, pa dodao: 

“Trenutno sam u svom uredu, radim i ne obraćam pažnju na ono što sve kruži o meni. Trebao mi je odmor nakon silnog pritiska u posljednjem periodu i mislim da sam zaslužio svoj odmor nakon svega što sam ostvario s reprezentacijom Maroka.

Neću ulaziti u više pitanja i neću odgovarati na stavari u koje me neki pokušavaju umiješati. Nastavljam normalno sa svojim dužnostim i nije me briga šta govore u medijima”.

Podsjećanja radi, FS Maroka dao je ultimatum bosanskohercegovačku treneru. Ili će vratiti izbačene zvijezde koje Marokanci silno žele u ekipi ili će dobiti otkaz. Sudeći prema stavovima koje ima Vaha, koji drži do svojih riječi, čini se kako je odlazak s klupe Maroka blizu jer je jasno poručio kako nema namjeru da vrati otpisane u naciionalni tim.

Halilhodžić će svoju odluku predsjedniku FS Maroka Fuziju Lekjai na ovu ucjenu saopštiti sutra. Zakazan je sastanak nakon kojeg će apsolutno sve biti poznato.

Postavi odgovor