vahid halilhodžić
Foto: REUTERS/Stephane Mahe - RC130B6FEE00

Čuveni fudbalski trener Vahid Halilhodžić je izjavio da je imao mnoge ponude iz Saudijske Arabije i ostatka svijeta, no sve je odbio.

On je pričao da ga je otkaz u Maroku veoma pogodio i da trenutno nema želju da radi.

“Nikad u životu nisam dobio toliko ponuda klubova, ali i raznih reprezentacija, ali sve sam odbijao. Zašto? Taj otkaz s mjesta selektora Maroka toliko me pogodio da mi je ubio volju i želju za trenerskim poslom. Kad radim, onda radim doslovno čitav dan, a za tako nešto nisam bio spreman. Odveo sam Maroko na Svjetsko prvenstvo, a oni me smijene zbog nekoliko momaka koji su radili probleme. I onda iz svega izađu kao pobjednici jer su igrali za treće mjesto protiv Hrvatske. To je meni sve žalosno” –  rekao je Halilhodžić za tportal i dodao da je odbio nekoliko ponuda iz Saudijske Arabije.

“Da, dobio sam nekoliko unosnih ponuda iz Saudijske Arabije, a cifre su bile takve da je to zapravo – nemoguće odbiti. No zahvalio sam im se iako, iskreno, još nikada u karijeri takvu ponudu nisam primio. Nevjerovatno! Nisam bio spreman, ali ako se neki pitaju – ne, još ne idem u penziju. Odlučio sam da ću, kad se odmorim, možda i prihvatiti neki projekt koji je finansijski stabilan i koji prepoznam kao pozitivnu priču. Ali o tom potom”.

Podsjetimo da je Halilhodžić dobio otkaz na klupi Maroka pred samo Svjetsko prvenstvo, jer se nije slagao s nekim od glavnih igrača.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime