foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto.com)

Selektor Maroka Vahid Halilhodžić rekao je za portal “Reprezentacija.ba” da Pjanić nije zaslužio zvižduke, ali i da on mora shvatiti da to nekad svi dožive.

On je rekao da je najlakše ocrniti i napasti igrače da se oni odreknu dresa reprezentacije.

“Miralem nije zaslužio zvižduke. Ja ga poznajem kao finog momka koji je puno dao u reprezentaciji. Mi imamo malo tih vrhunskih fudbalera o kojima se priča. Najlakše ih je odjednom ocrniti, oblatiti i ‘primorati’ da se odreknu dresa, a ja znam koliko je vezan za Bosnu i Hercegovinu” – izjavio je Halilhodžić i dodaje:

Ima tu i nekih drugih priča u koje ne mogu detaljnije ulaziti jer nisam tu. Kako god, Miralem isto mora shvatiti da svi mi nekad dobijamo zvižduke i kritike, međutim najvažnije je vjerovati u sebe i gledati naprijed. Mlad je on da bi razmišljao o završetku reprezentativne karijere, smatra aktuelni selektor Maroka“.

Zatim se nadovezao na priču oko Ivajla Peteva.

Selektori se stalno mijenjaju, uvijek su oni problem, to je postalo toliko patetično. Bili su Safet Sušić, Mehmed Baždarević, Ćiro Blažević, Blaž Slišković, stalno su ih kritikovali, a možda jednostavno nije samo u tome problem. Treba svako imati odgovornost. I igrači, kao i ljudi koji vode taj Savez. Najlakše je svaliti na jednog čovjeka i okriviti ga za sve poteškoće. Treba pogledati malo šire” – rekao je on.

Selekcija Maroka je s maksimalnim učinkom ušla u treći krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime