foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto.com)

Vahid Halilhodžić je u intervjuu za “N1” odgovorio na pitanje šta bi on uradio da je selektor Bosne i Hercegovine.

“Odmah da vam kažem da biti selektor BiH nije lako. Prvenstveno zbog političke situacije. Vidite šta se dešava u državi kada pojedinci nastoje svim silama da razore državu i da je unište. Udovoljiti svim stranama u sportskom smislu je teško. Znam da ima puno uticaja politike na izbor igrača. U takvom kontekstu teško je raditi”kazao je Vahid Halilhodžić i dodao:

“Zbog toga ne mogu zamisliti da BiH ne može da igra u Banja Luci i Mostaru. To je za mene nezamislivo. To nikad ne bih mogao prihvatiti. Prvo što bih tražio kad postanem selektor jeste da igramo utakmicu u Banja Luci. A što se tiče igrača koji dolaze, ne trebamo strahovati, biće Džeka i Pjanića. Biće novih talenata. Treba napraviti povezanost za duži period. Ne može selektor za mjesec ili dva napraviti rezultate. Morate angažovati puno ljudi i bitna je atmosfera van terena za BiH. Bilo je selektora koji su otišli do baraža. Ali nije bilo ni sreće na kraju. Bez obzira ko bude tu ja ću uvijek biti uz reprezentaciju BiH”.

Trenutno, Vahid Halilhodžić obavlja funkciju selektora Maroka sa kojim se priprema za baraž Svjetskog prvenstva u Kataru.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime