foto: fktuzlacity.com

Prvi čovjek Tuzla sitija Azmir Husić u razgovoru za “Radio Kameleon” rekao je da je dobar potez za Slobodu odlazak Gradimira Crnogorca, te da je Husrefa Musemića doveo jer je pokazao viziju.

Sloboda je nakon uvodna dva poraza na startu drugog dijela sezone od Tuzla sitija, potom Olimpika, ostala bez trenera Gradimira Crnogorca koji je podnio ostavku.

Treneri se obično mjenjaju, onda kada imaju loš rezultat. Međutim imamo i stanje kada treneri podnose ostavke, kada nije smjenjen od strane uprave zbog lošeg rezultata, nego podnese ostavku. To u većini slučajeva se dešava kad treneru, da li uprava ili vlasnik kluba ne obezbijedi adekvatna pojačanja” – rekao je Azmir Husić i dodao:

Kada pričamo konkretno o Slobodi, mislim da se ušlo sa previše svog igračkog kadra i pogona. Možda je to moglo u neku ruku ići pedeset pedest, ali mislim da je ovo previše bilo, i da je sigurno ovdje Gradimir Crnogorac u ovom slučaju uvidio da nije udovoljeno po njegovom, da su čak neki igrači otišli, koji nisu bili nadomješteni. Osjetio je da nije dobio adekvatnu ekipu, i nije mogao sa ovim kadrom da napravi bolji rezultat. Mislim da je ovo sa njegove strane jako dobar potez za Slobodu, jer ne može se sad mijenjati cijelu ekipu, najlakše je da se zamijeni stručni štab“.

Nekadašnji predsjednik “Crveno-crnih” ove zime je obnovio saradnju sa Husrefom Musemićem koji sa dosta uspjeha na početku proljećnog dijela vodi Tuzla siti.

Musemić mi je rekao, kada smo doši do dijela igračkog kadra, rekao mi je da je jako zadovoljan igačkim kadrom i da misli da ne treba mijenjati igrački kadar, nego on misli da to može puno bolje posložiti jer je gledao nekoliko utakmica koje su vrhunski odigrane, a da je gledao neke utakmice gdje ne možeš prepoznati tu ekipu i on je sam rekao da ne treba novi igrački kadar, možda nekoliko igrača jer je siguran da postojeći kadar može uigrati i staviti na put i izvući maksimum – otkrio je Husić.

Tuzla siti ima dvije pobjede u prve dvije utakmice i polufinale Kupa koje su izborili nakon jedanaesteraca protiv Željezničara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime