foto: FK Igman Konjic/Facebook

Prema specijalizovanom fudbalskom sajtu “Transfermarkt” pred početak nove sezone Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, Igman je najskuplji tim u prvoligaškom karavanu.

Vrijednost Igmana prema ovom sajtu je trenutno 1,47 miliona evra, a najskuplji je novi igrač Adnan Hrelja, koji je stigao iz Rudar Kaknja. Zajedno sa njim, vrijednost od 150 hiljada evra dijele i Kenan Hreljić i Armin Bešagić.

Jedinstvo iz Bihaća je na drugom mjestu sa vrijednosti od 1,30 miliona. Po cijeni prednjači Nermin Hadžić koji je među Bišćane stigao iz Sim-Baua i vrijedi 150 hiljada evra.

Zvijezda Gradačac i Budućnost Banovići vrijede po 1,15 miliona. Zvijezda ima dva igrača čija je cijena 150 hiljada, a to su Omer Berbić i Ermin Huseinbašić, dok s druge strane Samet Begović i Safet Ibrahimović vrijede po 125 hiljada.

Igman, Igman najskuplji tim u Prvoj ligi FBiH, prate ga Jedinstvo, Zvijezda i Budućnost
Zvanična prezentacija NK “Jedinstvo” Bihać/Facebook

Iza Budućnosti i Zvijezde su TOŠK i Rudar. Tešanjski tim se može pohvaliti Srđanom Vulićem koji košta 150 hiljada, dok su druge strane Belmin Kobilica vrijedi 200 hiljada evra čime je najskuplji igrač Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine. Uz njega Faruk Gačan stoji sa 25 hiljada manje vrijednosti.

Najmanju vrijednost u novoj sezoni trenutno ima ekipa novog prvoligaša Tomislava, koji prema “Transfermarktu” košta 100 hiljada evra.

Iza Kobilice koji je najskuplji igrač lige, sa 175 hiljada evra vrijednosti slijede napadač BFK Sim-Bau-a Milorad Albijanić, fudbaler Gradine Zvonimir Mikić, Husein Poturalić i Eldar Delić iz Bratstva, Faruk Gačan i novi igrač Travnika Berin Ćatić.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime