Igman ostao bez jednog od najboljih igrača: "Neopisiv je osjećaj kad skandiraju tvoje ime"

Novi član Premijer lige Bosne i Hercegovine, ekipa Igmana iz Konjica, nedavno se rastala sa jednim od najboljih fudbalera tog timu u prethodnoj sezoni – Sedinom Ljucom.

Sedin Ljuca je istakao kako je ponosan što je bio ljubimac navijača ovog tima. Poznato je da je upravo on dao jedan od najbitnijih pogodaka za Igman kada su u pretposljednjem kolu savladali ekipu Mladosti Doboj Kakanj, kada je mrežu za 2:1 zatresao u 89. minutu meča.

“I tako poslije godinu dana provedenih u FK Igman Konjic došlo je vrijeme da se rastajemo tako da nisam više član Igmana. Još bi trebalo fotografija i fotografija da se objavi da bi se dočarao taj mali dio atmosfere, koji je vladao sve ovo vrijeme u Igmanu. Ponosan san sam na sebe prvenstveno što sam, slobodno mogu reći, bio ljubimac navijača.

Onaj osjećaj kad skandiraju tvoje ime i prezime je neopisiv, a za takve stvari se moraš dobro potruditi i dati neki doprinos da bi zauzvrat to i dobio. A ja slobodno mogu reći da sam dao veliki doprinos u ovom istorijskom momentu za Igman, najbolji strijelac ukupno ekipe i najbolji strijelac Kupa. Vjerujte, fenomenalan osjećaj” – napisao je Ljuca.

Ljuca ima 26 godina, igra na poziciji klasičnog centarfora, a u prethodnoj sezoni u Prvoj ligi FBiH je na 29 upisanih prvenstvenih utakmica sedam puta tresao mrežu protivnika, a jednom je bio i u ulozi asistenta.

Postavi odgovor