Iliev: "Prvo čekamo Anćelotija, možda pokušamo i sa Murinjom"

Juče je širom Srbije, ali i regiona odjeknula vijest da bi legendarni italinanski fudbaler Andrea Pirlo mogao sjesti na klupu beogradskog Partizana.

Sve dileme oko dolaska Andree Pirla u Partizan otklonio je sportski direktor crno-bijelih Ivica Iliev koji je u razgovoru za “Informer” bio prilično sarkastičan.

Pirlo može da bude opcija samo ako nas odbije Karlo Anćeloti. Prvo njega čekamo. Možda pokušamo i sa Žozeom Murinjom. I on je veliko trenersko ime” – rekao je Iliev.

pirlo1
foto: Printscreen

On je otkrio da još nije poznato ko će sjesti na klubu Partizana, da je u igri nekoliko imena te da bi do kraja nedjelje trebalo sve biti jasno.

Nama radna nedjelja traje i tokom vikenda, tako da se nadam da ćemo u nedjelju imati trenera. Ne mogu da obećam da će već tada biti potpisan ugovor, ali vjerujem da će sve biti ugovoreno. Cilj nam je da što prije završimo taj dio posla ali, opet, moramo biti pametni, ne smijemo se zalijetati. Suzili smo izbor na nekoliko opcija, još malo vremena nam je potrebno da presječemo” – istakao je sportski direktor Partizana pa zatim dodao da stranac neće biti opcija:

Kao i u svemu što radimo i sada smo krenuli od najboljih. A onda smo proširili potragu na još neke stručnjake, koji su takođe dobri. Ne ide lako, ali dok postoji i promil šanse da bude onako kako smo zamislili mi ćemo se boriti. Uvijek postoji jezička barijera za stranca na klupi, pa dok oni uđu u sistem, nauče kako funkcionišu stvari u srpskom fudbalu, potrebno je vrijeme. Sve je lakše uklopiti s nekim sa ovog podneblja“.

Partizan je inače ostao bez trenera nakon poraza u finalu Kupa Srbije od Crvene zvezde kada je Aleksandar Stanojević odlučio da podnese ostavku.

Postavi odgovor