fudbal
FK Mladost Solina/facebook

Mladost Solina oglasila se nakon poraza od Memića. 

Utakmicu Druge lige Tuzlanskog kantona odigrali su Memići i Mladost Solina, a nakon što je domaći sastav pobijedio rezultatom 2:1 iz gostujućeg tabora imali su šta zamjeriti glavnom sudiji meča Ćamilu Golaći. 

“Fudbal je mrtav, sportski duh u fudbalu na TK-a ne postoji. Ne volimo pisati o sudijama, namjernim ili ne namjernim greškama, živ čovjek griješi, ali dokle više da nas uništavate, ima li granice ovom iživljavanju? Na žalost, korov, smeće, parazite koji godinama uništavaju fudbal na TK je očigledno nemoguće iskorijeniti. Za današnji doček, fer i korektnu igru domaćinima se od srca zahvaljujemo. Respekt veliki. Danas su zato bili ljudi po naredbi za izvršenje zadatka, da dijele svoju pravdu, kec mora biti…” – piše u objavi Mladosti, koja je nastavljena riječima: 

“Dok mi stvaramo uslove da se ne stidimo sutra ugostiti i ekipe iz najvećeg ranga bosanskohercegovačkog fudbala, do tada sudije poput Ćamila Golaća, Zamira Kurbašića zajedno sa svojim nalogodavcima nastoje uništiti svaku želju za gledanjem, a kamoli igranjem fudbala na TK-a. Igrala se 45, minuta kada je glavni sudija golać dosudio sumnjiv penal za domaću ekipu i još našem golmanu mladom Gavranoviću pokazao crveni karton. Ok sudijsko uvjerenje da je penal i crveni, pa hajd nek bude ‘domaćinski”.

“Ostajemo sa deset igrača u terenu, na gol ide rezervni golman u današnjem susretu Bašić i brani penal, te nakon toga i odbijenu loptu i poslije toga biva teško povrjeđen. Glavni sudija umjesto faula za golmana Bašića ponovno dosuđuje penal za domaću ekipu. Na ovu odluku su se i domaći igrači samo nasmijali jer ni njima nije bilo prijatno zbog cirkusa kojem sudjeluju. Ponovo izvode najstrožu kaznu i ovaj put pogađaju prečku. Karma je čudo, ne ide to baš tako. Veliko hvala delegatu Imamoviću koji nije bio dio tala, pa je pred svima javno se izvinio i rekao da ga je sramota kao sportskog radnika što sudjeluje ovakvim stvarima” – nastavili su iz Mladosti, te dodali: 

“Drugo poluvrijeme kreće i ide ponovno cirkus u režiji pomenutog dvojca. Nakon jedne situacije ispred domaćeg gola i prepirki, golman domaće ekipe, bez lopte, jer je već prekršaj ranije sviran, udara našeg igrača Hasanbašića ‘bokserom’ u glavu naočigled svih, a drugi ga igrač šuta nogom u butinu dok je ležao na zemlji. Dok se ukazivala pomoć i bukvalno vraćala svijest Hasanbašiću, kapiten domaće ekipe je rekao glavnom sudiji citiramo ‘Sviraj ono što smo svi vidjeli, nema šta’ aludirajući na namjerno udaranje. Ipak, naredba da mora biti kec je prevagnula i domaći golman dobija samo žuti karton. U tim trenicima je čak i delegat pozvao glavnog sudiju i rekao mu da mora pokazati crveni karton domaćem golmanu. Naravno, on samo odmahuje rukom,smješka se jer ipak je on ‘glavni baja’

I pored svega, pored suđenja 90:10 za domaćina, igramo bolje i pred kraj utakmice dolazimo do vođstva 0:1 golom Fejzića. Međutim, kako sudije danas javno i glasno kažu samo padajte sviraću, tako i biva…. 90. minut smješan treći po redu penal za domaćina i 1:1. Strijelac gola se uopšte nije radovao, što govori o tome na šta je sve ličilo danas u Memićima. Taman kada smo mislili da više ne može, 98…99 minut čisto igranje rukom domaćina “naravno da je dozvoljeno” i to je 2:1 za domaćina. Kako kaže pomoćnik Kurbašić pamtićete vi mene”.

Saopštenje Mladosti zaključeno je riječima: 

“Nažalost hoćemo, al kakav je osjećaj biti gnjida, biti ljudsko smeće, momcima od 18 godina ubit volju za životom, da li imalo srama imate? Nakon što su kantonalne lige dobile sponzora, nakon što je gospodin Husić odlučio spasiti fudbal na TK, dat mu jednu dodatnu dimenziju, kroz finansijsku pomoć klubovima, nažalost ovakvi likovi i njihovi nalogodavci čine sve da fudbal ne postoji uopšte, da se igra radi njih i njihovih velikih šefova. Velikohvala domaćim igračima koji su se redom izvinjavali za današnju bruku i sramotu i očigledno bili kolateralna šteta danas, jer je sve odrađeno od strane drugih nalogodavaca. Možda ste nas uzdrmali, ali znajte da nas nećete uništiti, mi vam se kunemo”. 

Susret Memića i Mladosti na kraju je okončan pobjedom domaćih od 2:1. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime