Foto: FK Sloboda Tuzla/Facebook

BH Telekom je nedavno saopštio da će na račune šest bosanskohercegovačkih klubova uplatiti ukupno 1,000,000 KM.

Novac će od BH Telekoma dobiti šest bosanskohercegovačkih klubova:  Željezničar, Sarajevo, Velež, Sloboda, Tuzla siti i Čelik, a sve to na osnovu marketinških usluga.

Za Sarajevo, Velež i Željezničar biće izdvojeno po 220,000 KM, za Slobodu 125,000 KM, za Tuzla siti 115.000 KM, dok je za Čelik obezbijeđeno 100,000 KM.

Iz tuzlanske Slobode nisu bili zadovoljni raspodjelom ovih sredstava pa su se oglasili saopštenjem koje prenosimo u cijelosti:

Prije svega moramo istaći zadovoljstvo što je Sloboda među šest renomiranih bosanskohercegovačkih fudbalskih klubova prepoznatih od strane Vlade FBiH i Uprave BH Telekoma. Nažalost, moramo izraziti negodovanje i nezadovoljstvo u najmanju ruku neravnomjernom raspodjelom budžeta. Na osnovu Odluke Uprave BH Telekoma, od iznosa od 1.000.000 KM, za nabavke usluga od fudbalskih klubova Sarajevo, Velež i Željezničar biće izdvojeno po 220,000 KM, za Slobodu 125,000 KM i Tuzla siti 115,000 KM, te za nabavku usluga od Čelika 100.000 KM. Analizirajući navedenu odluku, logički se nameću pitanja o raspodjeli sredstava. Fudbalskim klubovima Sarajevo, Željezničar i Velež dodjeljuju se enormno veće sume novca u odnosu na ostale klubove iz Premijer Lige” – stoji u saopštenju Slobode pa se dodaje:

slobode, Iz Slobode poručili: “Sarajevu, Željezničaru i Veležu dodjeljuju se enormno veće sume novca”
fksloboda.ba

“Svima je poznato da je Tuzlanski kanton najmnogoljudniji na području Federacije Bosne i Hercegovine, dok stanje na tabeli u vrijeme donošenja ove odluke se isto ne poklapa sa raspodjelom novca. Marketinški zahtjevi od svih klubova su identični. Sloboda je najstariji klub od šest izabranih. Ukoliko pogledamo iznose koje su dobili Sarajevo, Željezničar i Velež moramo se zapitati po kojem osnovu je donesena odluka. Nadamo se da će u budućnosti svi koji žele podržati sportske kolektive širom Bosne i Hercegovine to uraditi na fer osnovi kako bi svi klubovi imali jednake temelje za rast, razvoj i djelovanje. Dopis koji je poslan od strane Slobode prošle sedmice još nije dobio odgovor od BH Telekoma. Ovom prilikom i javnim putem želimo da pozovemo rukovodstvo BH Telekoma da naprave reviziju raspodjele budžeta na fer osnovi”.

Sloboda će u posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva gostovati ekipi banjalučkog Borca.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime