Iz Slobode žestoko osudili napad na dječaka koji je nosio trenerku Tuzla sitija

Iz tuzlanske Slobode su izdali saopštenje koje se tiče nedavnog fizičkog napada na četrnaestogodišnjeg dječaka koji je nosio trenerku sa obilježjima Tuzla sitija.

Saopštenje prenosimo u cijelosti:

“Nakon što se pojavila informacija da je poslije nedjeljne utakmice Tuzla sitija fizički napadnut član njihovog kluba, četrnaestogodišnji dječak, Sloboda oštro osuđuje svaki vid netrpeljivosti i mržnje koji se iskazuju kroz verbalne i neverbalne napade, a koje uzrokuju obilježja sportskih klubova. Tuzla siti i Sloboda su klubovi nastali u našem gradu i sva djeca koja pripadaju jednom ili drugom timu su naša djeca – djeca sjeveroistočne Bosne. Ono čemu težimo jeste fer i korektna igra na terenu, a prijateljstvo i podrška van njega. 

Očekujemo od policijskih službenika da što prije pronađu napadača koji će odgovarati za svoje postupke, a građane, naše navijače i sve one koji se osjećaju dijelom crveno – crne porodice molimo da nastave njegovati pravi sportski duh i da time šalju jasnu poruku iz ovog dijela države – u sportu nema mjesta za vandalizam. Dječaku Tuzla sitija u ime cijelog kluba želimo brz oporavak, a sve pojedince i druge sportske klubove pozivamo da osude ovaj napad i da zajedničkim snagama spriječimo nastanke sličnih u budućnosti”.

Napad na pionira Tuzla sitija se dogodio na ulici kod Doma zdravlja nakon premijerligaške utakmice između Tuzla sitija i Sarajeva.

Postavi odgovor