Iz Tuzla sitija poručuju pred Slogu Meridian: "Pobjeda nam daje realne šanse za opstanak"

Tuzla siti u posljednjem kolu jesenjeg dijela Premijer lige dočekuje Slogu Meridian. Pred tu utakmicu, na konferenciji za medije ispred tuzlanskog kluba obratili su se trener Saša Krsmanović i kapiten Huso Karjašević.

Tuzla siti je pred ovu utakmicu poražena u Konjicu od Igmana sa 2:0.

Došla je ta zadnja utakmica u ovoj polusezoni. Cilj je isti, pobjeda, i samo to bi nas zadovoljilo sutra, ali mislim da smo spremni u svakom smislu da sutra ostvarimo taj pozitivan rezultat poslije utakmice u Igmanu gdje nam je taj poraz došao neplanirano. Mislim da sutra uz jednu želju, volju, zalaganje i htijenje ne bi trebalo da bude problema. Momci su spremni, svi su u rosteru i ja sutra očekujem da jednom dobrom igrom, kao protiv Željezničara i Širokog, na našem terenu završimo ovu turbulentnu sezonu pobjedom koja će nas sigurno zadovoljiti i dati neke realne šanse da izborimo opstanak u idućoj polusezoni” – rekao je Krsmanović.

Potom se obratio Huso Karjašević:

Kao što je već šef rekao, posljednja utakmica, posljednje kolo polusezone. O Slogi ne treba puno pričati, dovoljno govori njihova forma i stanje na tabeli. Što se tiče nas, u dobrom raspoloženju dočekujemo ovu utakmicu. Veoma značajna utakmica za nas. Mislim da smo podigli i mi našu formu u ovim posljednjim utakmicama kao što se pokazalo u posljednje dvije utakmice kući, gdje smo osvojili šest bodova bez primljenog pogotka. U Konjicu nismo baš imali sreće, nije nas sreća pratila što se tiče tih propuštenih prilika. Nadam se da će sutra sreća biti na našoj strani i da ćemo doći do tri boda. Mi s tri boda vjerovatno izlazimo iz crvene zone i idemo kući veoma sretni i zadovoljni”.

Utakmica se igra sutra od 13 časova na Tušnju.

Postavi odgovor