printscreen

Vlado Jagodić najavio je gostovanje Radnika u Prijedoru. 

Nakon pobjede nad Zrinjskim fudbaleri Radnika gostovaće Rudaru u okviru 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a želju za nastavkom prikupljanja bodova i vjeru da njegova ekipa isto može izrazio je Vlado Jagodić. 

“Smatram da je ova utakmica u Prijedoru meč koji bi mogao da nam donese mnogo i iz tog razloga razmišljam da tu utakmicu treba da igraju oni koji su u ovom trenutku najspremniji i najodmorniji. Već mogu sad najaviti da ista ekipa koja je igrala protiv Zrinjskog neće igrati protiv Rudara, jer ne bi bilo realno da u samo tri, kada dodamo koliko traje put, a već smo pričali o svim putovanjima i gradovima gdje mi idemo da igramo su mnogo daleko, ali eto ljudi koji vode klub rade napore da bi nam obezbijeđivali sve što je potrebno jednoj profesionalnoj ekipi” – rekao je Jagodić, pa nastavio:

“Idemo dan ranije i mislim da ćemo imati vremena da se prije svega dobro osvježimo kad dođemo tamo, a pored toga i da napravimo plan, doduše iako je on već danas pred igračima iznesen jer smo radili video-analizu Rudara, zato kažem da nemamo vremena da se veselimo. Kad prođe utakmica u Prijedoru ni tada neće biti vremena da o njoj mnogo pričamo jer dolazi svaka sljedeća u zgusnutom rasporedu”. 

Jagodić, Jagodić: “Zrinjski nas je nadigrao, ali do sad smo mi nadigravali, a gubili smo bodove”
Foto: MeridianSportBH

“Uvažavajući Rudar i uvažavajući da je to ekipa u trenutno našem bodovnom saldu, blizu nas, očekuje se neizvjesna utakmica. Znam da je teško igrati u Prijedoru, bio sam tamo prisutan skoro na jednoj prvenstvenoj utakmici gdje je domaćin ubjedljivo pobijedio sa 3:0, a to nimali nije za podcijeniti. Odigrali su i sa Borcem 1:1, tačno je da su izgubili od Sarajeva, ali su remizirali i sa Širokim Brijegom.

U svim tim utakmicama do izražaja je došla ta njihova brza igra u fazi napada i čvrsta odbrana gdje nema mnogo umiranja u ljepoti, već je sve skoncentrisano za krajnji ishod, a to je rezultat koji im donosi bodove. Pokušaćemo, imamo snage sigurno, te ćemo dati sve od sebe da iskoristimo slabosti koje mislim da oni imaju. Oporavio im se Amoa, a i Santos igra u jako dobroj formi. Jakupović i Mandić su ubojiti i znamo šta nas čeka, Pekija je opasan iz drugog plana na prekidu.

Sigurno je da je to sve izazov za nas, ali ja sam danas rekao igračima da nemamo vremena da se veselimo. Treba ipak ovjeriti ovu našu pobjedu. Priznajem da nas je Zrinjski jedini igrački nadigrao, a eto mi smo došli do rezultata. Do sad smo mi nadigravali protivnike, ali nismo imali rezultat.

Svjesni smo svega i bilo bi odlično da pobjedu protiv Mostaraca ovjerimo u Prijedoru i postavićemo se tako, mislim da ćemo imati snage i imamo u Blagojeviću još jednog aduta koji je sa nama i vjerovatno ćemo ga koristiti u ovoj utakmici. On je prethodno bio ovdje, lijevo od mene, te je sam rekao da nije realno da odmah ponese teret čim je došao, ali znamo da on može da nam vrijedi. Znate da smo do sada zbog neiskustva imali probleme na gostovanjima da u drugom poluvremenu utakmicu vodimo onako kako nama odgovara”. 

Utakmica između Rudara i Radnika odigraće se sutra u Prijedoru, s početkom od 15h. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime