Jakirović odgovorio na pitanje da li će dati ostavku

Šef stručnog štaba Dinamo Zagreba Sergej Jakirović je odgovorio na pitanje o tome da li planira dati ostavku nakon nešto lošijih rezultata njegovog kluba.

Dinamo Zagreb je juče doživio svoj četvrti poraz u pet utakmicu jer su ih u meču trećeg kola grupne faze Lige konferencija savladali fudbaleri Viktorije sa 1:0 i to na terenu hrvatskog tima.

Zbog toga je šef stručnog štaba Dinama Sergej Jakirović dobio pitanje od novinara o tome da li planira dati ostavku, te šta više, da li će možda dobiti i oktaz.

“Ne znam čeka li me sastanak, to je pitanje za Upravu. Imam trening u 11, ali znam da je teška situacija. Želim da igrači uživaju na terenu, da se nadigravaju, vidim da imaju možda malo prevelik pritisak. Teška je situacija, kao da smo začarani” kazao je Jakirović te progovorio o svojoj ostavci:

“Ne razmišljam o tome, to znači da bih pobjegao, otišao. Ne želim to napraviti, naravno da imam snagu dići ekipu, znao sam gdje idem. Krenuli smo jako dobro, izuzev poraza u Pragu, cijeli septembar smo pobjeđivali. Naši problemu kreću dva, tri dana prije Astane kad su se povrijedili Ristovski, Špikić i Petković”.

Postavi odgovor