foto: nfsbih.ba

Šef omladinske škole u Borcu Igor Janković istakao je za “Sportsport.ba” da nije neko ko se gura u medije, a ako ga budu zvali razgovaraće sa rukovodiocima tima. 

Nakon je Marko Maksimović dobio otkaz na mjestu trenera u Borcu, kao jedan od potencijalnih njegovih naslijednika mogao bi biti Igor Janković. 

Ja nisam neko ko se gura u medije i traži tim putem neki svoj prostor. Marko Maksimović je moj prijatelj i odajem mu veliko priznanje za sve ono što je uradio u Borcu. Pisalo se isto tako za mene prošle zime u vezi trenerske pozicije pa na kraju od toga nije bilo ništa. Šta da vam kažem nisam još razgovarao na temu trenera seniorske ekipe sa rukovodstvom kluba” –  izjavio je Janković. 

On je zatim rekao da je lijepo biti dio evropskog Borca i da će razgovarati o preuzimanju ekipe ako ga budu zvali.

Trenutno sam kako znate u drugoj ulozi u klubu, ali ako se pokrene ta priča, razgovaraćemo o mogućnosti preuzimanja prve ekipe. Prije par godina sam bio trener prve ekipe možda u najtežim trenucima u istoriji kluba. Sad je situacija mnogo bolja, klub se izgradio u svakom smislu i lijepo mi je biti dio evropskog Borca” – kazao je Janković za SportSport.ba

On je dosadašnjoj karijeri bio  trener Borca, Kozare, Rudara iz Prijedora i Tekstilca, a trenutno je selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine igrača do 15 godina.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime