Jordanesku: "Identifikovao sam proaktivan fudbal koji Bosna i Hercegovina pokušava da igra"

Trener reprezentacije Rumunije Edi Jordanesku kazao je pred meč drugog kola Lige nacija protiv Bosne i Hercegovine da tim Ivajla Peteva ima dobar potencijal.

On je naglasio da ne žele zanemariti ovo takmičenje i da im ovo znači za jačanje mentalne snage.

Znamo da je ovo takmičenje jako važno i da će sama kvaliteta ekipe imati značaj za rezultate i da nam to može omogućiti dalje bolju situaciju pred naredni žrijeb. Također, dobili bismo time i šansu za baraž, ukoliko u kvalifikacijama rezultati ne budu najbolji. Moći ćemo ići dalje. Ne želimo zanemariti ovo takmičenje. Ova grupa nam znači i za jačanje mentalne snage. Nakon ovoga ćemo dobiti neke odgovore koji će nas pripremiti za druga takmičenja” – istakao je Jordanesku i dodao:

“Siguran sam da ne znam sve, ali nastojim saznati što je više moguće. Gledali smo ranije utakmice, prijateljske utakmice, gledali smo utakmice protiv Finske. Imaju u timu jaka imena, veliki potencijal, igraju igrači koji nastupaju u velikim klubovima i postižu već dosta godina dobre rezultate. Igrači igraju za Milan, Inter, Marsej ili u prošlosti za Romu ili Juventus. Moj zaključak je da Bosna i Hercegovina ima dobar potencijal i identifikovao sam proaktivan fudbal koji Bosna i Hercegovina pokušava da igra. To cijenim”.

Utakmica između Bosne i Hercegovine i Rumunije na programu je sutra u 20.45h.

Postavi odgovor