juniori
Foto: www.nfsbih.ba/

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće elitni rang kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a pred izvlačenje “Zmajići” se nalaze u četvrtom šeširu.

Izabranici Ivice Barbarića su odradili sjajan prvi dio kvalifikacija završivši ispred Irske, Crne Gore i Bugarske. U-19 reprezentativci su ostvarili dvije pobjede i remi uz gol-razliku 7:1. Sada ih čeka elitni rang kvalifikacija, te će pokušati da se izbore za Evropsko prvenstvo koje se igra 2023. godine. Žrijeb za elitne kvalifikacije na programu je 8. decembra u 12 časova.

Tokom žrijeba formiraće se 13 grupa, a prve dvije ekipe iz svake grupe i najbolja trećeplasirana igraće na Evropskom prvenstvu zajedno s Portugalom. Kao domaćin turnira Malta se direktno plasirala. Inače, što se tiče elitnih kvalifikacija, domaćini mini-turnira koji će se održati od 30. maja do 14. jula ili od 19. septembra do 27. septembra naredne godine odrediće se žrijebom.

UEFA je objavila šešire za žrijeb elitnih kvalifikacija, a Bosna i Hercegovina se nalazi u četvrtom sa Gruzijom, Rusijom, Finskom, Švajcarskom, Kiprom, Velsom, Letonijom, Islandom, Azerbejdžanom, Sjevernom Irskom, Sjevernom Makedonijom i Bjelorusijom.

junior, Juniori Bosne i Hercegovine u četvrtom šeširu elitnog dijela kvalifikacija za Euro
Foto: nfsbih

Šešir 1: Francuska, Engleska, Italija, Holandija, Češka, Španija, Njemačka, Ukrajina, Irska, Norveška, Turska, Austrija, Hrvatska.

Šešir 2: Grčka, Belgija, Švedska, Srbija, Poljska, Slovačka, Škotska, Izrael, Bugarska, Mađarska, Rumunija, Danska, Slovenija.

Šešir 3: Gruzija, Rusija, Finska, Švajcarska, Bosna i Hercegovina, Kipar, Vales, Letonija, Island, Azerbejdžan, Sjeverna Makedonija, Sjeverna Irska, Bjelorusija.

Šešir 4: Jermenija, Crna Gora, Kosovo, Albanija, Kazahstan, Andora, Luksemburg, Moldavija, Estonija, Farski Otoci, Litvanija, Gibraltar, San Marino.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime