Sloboda
FK Sloboda Tuzla/facebook

Dva juniora Slobode, Tarik Kapetanović i Eldar Mehmedović, će otputovati sa U-19 reprezentacijom Bosne i Hercegovine u Francusku.

U Francuskoj će U-19 selekcija Bosne i Hercegovine odigrati kvalifikacioni turnit za plasman na Evropsko prvenstvo u ovoj uzrasnoj kategoriji.

Poziv da se reprezentaciji na pripremama i na ove utakmice su dobila dvojica mladih fudbalera Slobode, a riječ je o Tariku Kapetanoviću i Eldaru Mehemedoviću koji su za zvanični sajt Slobode prokomentarisali ovu priliku.

“Zahvaljujem se selektoru na ponovnom pozivu, ovaj put i najvažnijem okupljanju, gdje smo u grupi sa tri vrhunske reprezentacije. Trudićemo se da u što boljem svjetlu predstavimo našu državu Bosnu i Hercegovinu, to jest da probamo izboriti plasman za Evropsko prvenstvo” – kazao je Kapetanović, dok je Mehmedović rekao sljedeće:

“S obzirom da sam bio i do sada standardni reprezentativac U-19 selekcije BiH, sa nestrpljenjem sam očekivao poziv za završni turnir u Francuskoj, koji me istinski obradovao. Čast je braniti boje svoje domovine i nadam se da ću zajedno sa svojim kolegama opravdati ukazano povjerenje selektora. Učinićemo sve da u Francuskoj napravimo veliki uspjeh”.

Raspored utakmice U-19 reprezentacije Bosne i Hercegovine u Francuskoj:

  • Češka Republika i Bosna i Hercegovina 23. marta, “Sent Pol Le Daks” u 18h
  • Bosna i Hercegovina i Švedska 26. marta, “Daks” u 18h
  • Bosna i Hercegovina i Francuska 29. marta, “Daks” u 15h

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime