Foto: Handout/Reuters

Savez fudbalskih federacija Južne Amerike, na sastanku u sjedištu organizacije u paragvajskom gradu Luke, donio je jednoglasnu odluku da neće učestvovati na Svjetskom prvenstvu ako se bude održavalo svake dvije godine.

“Nema razloga, koristi ili opravdanja za promjenu koju promoviše FIFA. S obzirom na to, deset zemalja koje čine KONMEBOL potvrđuju da neće učestvovati na Svetskom prvenstvu koje bi se organizovalo svake dve godine. KONMEBOL podržava Svjetsko prvenstvo koje je trenutno na snazi, jer se pokazalo kao uspješan model koji nagrađuje trud, talenat i rad” – stoji u saopštenju Saveza fudbalskih federacija Južne Amerike.

Predsjednik Svjetske fudbalske federacije Đani Infantino u posljednje vrijeme mnogo je govorio o održavanju svjetskih prvenstava svake dvije godine, a prilikom posjete Fudbalskom savezu Izraela ovaj potencijalni projekat je čak uporedio sa Ligom šampiona i Vimbldonom koji se održavaju svake godine.

Mnoge javne ličnosti iz svijeta sporta već su se usprotivile ovoj ideji, ali budući da se o njoj i dalje priča, ostaje da se vidi kakva će biti konačna odluka.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime