Foto:Dan Hamilton-USA TODAY Sports

Fudbalska reprezentacija Kanade pobjedom nad Jamajkom od 4:0 izborila je plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru, prvi put nakon 36 godina. 

Milan Borjan i ekipa su konačno ispunili svoj višegodišnji san i odveli su Kanadu na smotru najboljih svjetskih reprezentacija i to sa prvog mjesta u kvalifiakcijama Sjeverne i Srednje Amerike. Oni su do potrebnih bodova stigli pobjedom nad Jamajkom od 4:0, a prvi gol je postigao Kajl Larin u 13. minutu.

Na 2:0 je povećao Tejon Bjukenon u 44. minutu, onda je Junior Holet povećao na 3:0 u 83. minutu, da bi konačnih 4:0 postavio Adrijan Mariapa autogolom u 88. minutu.

Je*eno nevjerovatno. Izvinite na psovci. Ne mogu sad da izrazim osjećanja. Možda kroz koji dan, pomiješana su sva osjećanja. Kanada treba da bude ponosna. Nije ovo samo za nas, nego i za našu decu koja mogu samo da grade na ovome. Kanada je mojoj porodici dala nov život, nov početak. Na ovaj način joj vraćam. Mislim da sam odradio svoj posao. To ne znači da se penzionišem, želim na još jedno Svetsko prvenstvo. Nadam se da sam Kanadi vratio za ono što je ona dala meni i mojoj porodiciizjavio je Borjan nakon meča i dodao:

Nastavljamo dalje. Nebo je granica ovom timu. Vlada veliko bratstvo među nama. Kada vjeruješ i postaviš ciljeve, sve se ostvari. Samo moramo da nastavimo ovako. Sva djeca u Kanadi moraju da vjeruju, nadam se da će ponoviti naš uspjeh“.

Kanađani su posljednji put na prvenstvu učestvovali 1986. godine kada su doživjeli poraze od Francuske, Sovjetskog Saveza i Mađarske.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime