Kek: "Vidim da su se neki smijali kada su dobili Sloveniju, ali možda će zažaliti zbog toga"

Selektor Slovenije Matjaž Kek je prokomentarisao grupu u kojoj je završila njegova reprezentacija na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Voljom žrijeba Slovenija je u grupi C Evropskog prvenstva završila sa Engleskom, Danskom i Srbijom te je shodno tome selektor nacionalnog tima “Zmajčeka”, Matjaž Kek.

“Sve tri reprezentacije su nam bili rivali ne tako davno. Grupa svakako nije laka, Slovenija nije favorit. Ipak, moramo da budemo svjesni našeg kvaliteta. Moramo dobro da planiramo pripremne mečeve, uz onaj sa SAD u januaru, igraćemo još četiri. Mjesta gde će se igrati su dostupna navijačima, već smo izabrali i gde će nam biti baza. Ne znam šta može da bude veći motiv od ovakvih rivala. Znamo sve, i oni znaju nas”kazao je Kek te dodao:

“Englezi su uvek bili prejaki za nas, sa Dancima smo igrali pre nekoliko dana (poraz u Kopenhagenu 2:1), Srbi su nas osramotili prošle godine (4:1 u Beogradu), ali smo im donekle vratili u Ljubljani (2:2). Ima mnogo izazova. Bez obzira na teške rivale, vodim na Evropsko prvenstvo momke koji žele pozitivan rezultat. Vidim da su se neki smijali kada su dobili Sloveniju, ali možda će zažaliti zbog toga. Učinićemo sve da se to desi”.

Standings provided by Sofascore

Postavi odgovor