Kortes: "Priželjkujem da onakva atmosfera bude na svakom meču"

Kolumbijski fudbaler Hoze Rikardo Kortes pričao je za sajt Borca o meču s Austrijom i tome kako se uklopio među Banjalučane.

On je naveo da je osjećaj prilikom postizanja gola bio nevjerovatan.

„Kada sam postigao gol osjećaj je bio zaista nevjerovatan. Nosile su me emocije. U tom trenutku smo dostigli prednost iz prve utakmice i bio sam veoma srećan. Nažalost, na kraju smo eliminisani, ali da smo iskoristili bar polovinu šansi za gol koje su nam se ukazale priča bi bila drugačija. Ipak, pokazali smo da imamo kvalitet i da ova ekipa može da uradi velike stvari u budućnosti” – rekao je Kortes i nastavio:

„Atmosfera je bila fantastična. Tokom priprema sam slušao priče o našim navijačima i o tome kakvu atmosferu znaju da naprave na stadionu i jedva sam čekao da je osjetim. Bilo je fenomenalno i priželjkujem da tako bude na svakoj utakmici na našem stadionu. Bilo je mnogo djece, to me oduševilo, a mogao sam da osjetim tu ljubav koju navijači imaju prema klubu. Sve to nam daje motiv više da na terenu damo sve od sebe. Nadam se da ćemo se svi zajedno radovati u novoj sezoni”.

Kolumbijac je istakao da se sada potpuno posvećuju prvenstvu i da mu je Banjaluka legla na prvu.

“Ostavili smo evropski nastup iza sebe i sada smo potpuno fokusirani na start prvenstvene trke. Imamo veoma dobru ekipu. Krasi nas zajedništvo i svi smo gladni uspjeha. Želimo da obradujemo navijače, žeimo da slavimo pobjede i trofeje. Moja poruka za njih je da budu uz nas, da vjeruju u ovu ekipu, a mi ćemo ostaviti srce na terenu za čast kluba i grada” – kazao je on i dodao:

„Banjaluka mi je ‘legla na prvu. Oduševljen sam prirodnim ljepotama. Mnoštvo je zelenila, i to mi se zaista sviđa. Svaki slobodan trenutak koristim za šetnju i želim da što više upoznam kulturu i da saznam sve o istorijatu Banjaluke. Nadam se da ću za nekoliko mjeseci uspjeti da naučim srpski jezik. Potrudiću se”.

Borac će svoj prvi meč u Premijer ligi Bosne i Hercegovine igrati narednog vikenda protiv Željezničara.

Postavi odgovor