Kozmi pukao: "Izdržimo ovu polusezonu i onda šaljemo sve u ku**c"

Fudbaleri Rijeke poraženi su na svom terenu od Istre minimalnim rezultatom 1:0 u 15. kolu HNL-a.

Trener Riječana, Serse Kozmi, bio je jako bijesan nakon poraza svoje ekipe, te je u jednom trenutno prosto “eksplodirao”.

“Svi ste vidjeli dvije ekipe – jednu koja zna igrati fudbal i drugu koja ima problema. Izgubli smo podršku tribina? Normalno da jesmo. Ekipa ne igra i ne izgleda dobro. Nadam se da ćemo se izvući iz ovoga. Nakon sedmice dana od dolaska sam rekao da ćemo imati problema do 12. novembra. Odmah sam to istakao.

Ova grupa igrača više od ovoga ne može. Nemamo ravnotežu u ekipi, čak ni psihološku. Ako imaš m*da, onda moraš zabiti barem jedan gol u zadnjih 20 minuta. Ovo je ekipa za totalni remont. Od decembra nadalje. To zna i uprava. Ako sam ja odgovoran, prihvatam i to. Ali ne možemo biti drugačiji nego što jesmo” – rekao je Kozmi na pres konferenciji.

Nakon toga više nije mogao izdržati.

“Htjeli ste 11 lavova? I ja, ali neko je rođen kao lav ili tigar, a neko kao, šta znam – paun. Ovi igrači ne mogu bolje u smislu truda i zalaganja. Ni Murinjo ne bi izvukao više od njih. Izdržimo još do kraja polusezone i onda šaljemo sve u ku**c pa da promijenimo priču” – zaključio je pres konferenciju ljutiti Kozmi.

Rijeka nakon 15 odigranih kola zauzima predzadnju poziciju sa svega 12 osvojenih bodova, dok je Istra šestoplasirana sa pet bodova više.

Postavi odgovor