Foto: Leonhard Foeger/Reuters Photo

Od 18h u Bakuu utakmicu četvrtine finala Evropskog prvenstva odigraće Češka i Danska. 

Selektor Češke Jaroslav Šilhavi odlučio se za sljedećih 11 igrača: Tomaš Vaclik – Vladimir Coufal, Ondrej Celustka, Tomaš Kalaš, Jan Boril – Tomaš Holeš, Tomaš Souček, Lukaš Mazopust, Antonin Barak, Petr Ševčik – Patrik Šik. 

Kasper Hjulmand sa sljedećom će postavom tražiti put u polufinale: Kasper Šmajhel – Andreas Kristensen, Simon Kjer, Janik Vestergard – Jens Striger Larsen, Pjer-emil Hojbjerg, Tomas Delaini, Joakim Mele – Martin Brajtvajt, Kasper Dolberg, Mikel Damsgard. 

Utakmicu će suditi holandski sudija Bjorn Kuipers

Uživo:

90+6′ Kraj utakmice. 

90′ Igraće se šest minuta sudijske nadoknade. 

84′ Krmenčik zbog prigovora dobija žuti karton. 

78′ Polsen je ponovo bio opasan nakon povratne lopte a Vaclik je još jednom bio uspješniji. 

69′ Polsen je povukao loptu kroz sredinu i prizemnim udarcam gađao lijevu stranu gola, a to je zaustavio Vaclik. 

60′ Damsgard napušta teren, a priliku dobija Kristijan Norgard. Jusuf Polsen zamijenio je Dolberga. 

49′ GOOOOOOOL. Coufal je ubacio loptu u šesnaesterac s poludistance, a Patrik Šik je istu iz prvog dodira proslijedio u donji lijevi ugao Šmajhelovog gola. 

47′ Iz velike udaljenosti šutirao je i Antonin Barak, a danski golman je upisao novu odbranu. 

46′ Krmenčik je snažno šutirao s 25 metara odmah po ulasku u igru, a Šmajhel nije ni razmišljao o hvatanju lopte koja je išla ravno u njega, već je istu odbio daleko od šesnaesterca. 

46′ Mihael Krmenčik i Jakub Jankto su na terenu umjesto Holeša i Mazopusta. 

46′ Počelo je drugo poluvrijeme. 

45+3′ Kraj prvog poluvremena. 

42′ GOOOOOOL. Sjajna akcija Danaca završena je novim golom. Janik Vestergard probio je dvije linije dodavanjem za Melea koji je ubacio loptu ka Dolbergu koji s tri metra udaljenosti šalje loptu u praznu mrežu. 

38′ Damsgard je imao puno prostora na desnoj strani terena, te je unio loptu u šesnaesterac i potom snažno šutirao, ali je njegov udarac zaustavio Vaclik. 

35′ Coufal je ubacio loptu u šesnaesterac, a nakon što je ona prošla gužvu pred petercom došla je do druge stative odakle je Holeš šutirao ravno u Šmajhela. 

27′ Martin Brajtvajt brzo je protrčao po desnoj strani terena, a potom snažnim udarcem gađao bliži ugao, međutim nije bio precizan. 

22′ Lukas Mazopust povukao je loptu kroz sredinu terena, a onda je proslijedio do Tomaša Holeša kojem Šmajhel brani pokušaj u jedan na jedan situaciji. 

17′ Larsen je s desne strane ubacio loptu ka petercu, a Delaini je propustio da ponovo iskoristi dodavanje krilnog napadača, te je šutirao pokraj gola. 

14′ Petr Ševčik našao se u dobroj poziciji nakon što mu se lopta nakon gužve pred golom odbila na liniju šesnaesterca odakle je uhvatio volej, ali je šutirao visoko iznad prečke. 

13′ Pjer-emil Hojbjerg poslao je dug pas preko cijele polovine za Mikela Damsgarda kojem u jedan na jedan situaciji Tomaš Vaclik brani pokušaj da poveća prednost svog tima. 

12′ Petrik Šik odigrao je dupli pas s Vladimirom Coufalom, a potom predriblao Joakima Melea i šutirao ka golu, ali je Andreas Kristensen promijenio smjer lopte i poslao je u korner.  

8′ Kasper Dolberg nakon okreta je šutirao s 20 metara udaljenosti, a lopta se od Ondreja Celustke odbila u novi korner. 

5′ GOOOOOOL. Jens Striger Larsen ubacio je loptu iz kornera, a Tomas Delaini je ostao nečuvan na 11 metara udaljenosti od gola, te glavom loptu proslijedio u mrežu. 

1′ Počela je utakmica. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime