Krbanjević napustio fudbal: "Ne razmišljam o tome da budem nečiji potrčko"

Zlatko Krbanjević, predsjednik Sloge iz Gornjeg Crnjelova, podnio je ostavku na svojoj poziciji i napustio fudbal, piše “Sport DC”.

Sloga je po plasmanu trebalo da bude novi učesnik Prve lige republike Srpske, međutim nije dobila potrebnu licencu, što je rezultovalo ostavkom Zlatka Krbanjevića, koji je takođe i napustio fudbal.

“Dobio sam pismenu odbijenicu za nastupanje u Prvoj ligi. Da vam pravo kažem, ja sam to već i očekivao. Očekivao sam da neće biti možda pozitivna odluka, ali sam se nadao da će biti rješavanja tokom prvenstva, tokom početka, priprema. Međutim, ispostavilo se da Fudbalski savez i predsjedništvo visoke kuće apsolutno ne želi da mi tu nastupamo.

Da li ima tu političkih ili nepolitičkih razloga, sopstvenih, možda čak i privatnih razloga jer neki ljudi ne mogu da shvatre koji sam ja interes u svemu ovome imao i ne podržavaju to jer su njihovi interesi ugroženi kroz moje socijalno i solidarno ponašanje ka zajednici, sportistima, ka sportu i fudbalu i svim tim dešavanjima što smo mi zadnjih osam do deset godina odradili” – objasnio je Krbanjević.

slogaaa
Foto: OFK Sloga Gornje Crnjelovo/Facebook

Nastavio je na sljedeći način:

“To njima ne ide u prilog, jer ne mogu oni da varaju i da rade svoje manifetluke. Postojala je mogućnost da se igra druga liga i poznavajući me, znate da ja ne razmišljam apsolutno da budem nečiji potrčko ili tepih o kojeg će se noge brisati. Pada mi ovo teškog srca. Bio sam ja i na proslavi u nekoj negativnoj demagogiji i pretpostavljao sam da će se ovo sve odigrati što se odigrava.

Moja odluka i ne znam da li će odluka potpredsjednika i nadam se odluka ostalih u klubu oko mene je da damo jednoglasno ostavku i da apsolutno prestanemo sa fudbalom i sa bilo kakvim razmišljanjima da nastavljamo prvenstvo u drugoj ligi. Stvarno mi je ova odluka teška, obaviću razgovore sa vama još neke razgovore, ja sam i sljedeće sedmice tu.

Želim vam svima uspjeh, ali ja sada dajem ostavku. Sve što postoji obaveza prema igračima ništa se ne brinite to će biti ispoštovano, kao što je uvijek i bilo ispoštovano. Puno mi je žao, mislio sam da razmislim do sutra, ali nemam više snage za to i želim da me i vi razumijete. Razmislite, tražite klubove, gdje god mogu ja pomoći, dati preporuku, tu sam uz vas”.

Svi igrači Sloge iz Gornjeg Crnjelove su slobodni u potrazi za novom sredinom.

Postavi odgovor