Kurtalić
fksloboda.ba

Alen Kurtalić govorio je o dosadašnjim utakmicama Slobode, te najavio tuzlanski derbi. 

Vezni fudbaler Slobode Alen Kurtalić u razgovoru za “Sportsport.ba” govorio je o dosadašnjem dijelu sezone, a potom i najavio utakmicu protiv Tuzla sitija. 

“Mislim da je uprava kluba zajedno sa stručnim štabom i igračima očekivala neke slične rezultate u ovoj sezoni. Sada smo to prebacili i na navijače kluba koji svaku narednu utakmicu očekuju pozitivan rezultat. Dobra atmosfera oko kluba i u svlačionici sigurno daju dobre rezultate. Naravno, uslov za sve su dobar rad na treninzima i zalaganje svih igrača i trenera” – rekao je Kurtalić, pa nastavio: 

“O plasmanu Slobode u Evropu je teško govoriti. Ta tema je uvijek osjetljiva za sve koji prate Slobodu. Svi to žele, ali prerano je da pričamo o tome. Ići ćemo utakmicu po utakmicu, pa gdje nas sve to na kraju odvede. Naravno da imamo najveće ambicije i naravno da bismo voljeli biti ne samo u Evropi nego i prvaci, ali vidjećemo konačan ishod i kakve su realnosti i mogućnosti našeg tima”.

Kurtalić, Kurtalić pred Tuzla siti: “Pružaću ekipi podršku sa tribine, žao mi je što neću igrati”
Nikola Kulaga/fkborac.net

“Prvo bih čestitao momcima na zalaganju i mislim da su svi dali svoj maksimum u utakmici protiv Borca. Sigurno da nam je taj crveni karton promijenio tok utakmice ali na kraju smo se uspijeli odbraniti. Možemo reći da je neriješen rezultat najrealniji” – rekao je igrač Slobode o utakmici s Borcem, a potom najavio i utakmicu s Tuzla sitijem koju neće moći igrati: 

“Naravno da mi je žao što neću biti na terenu sa svojim kolegama, ali imat će moju podršku sa tribina. Pa ova utakmica je posebna zato što dolazi sigurno jedna od najboljih ekipa lige, po trenutnoj formi i najbolja, nadamo se i sjajnoj atmosferi na tribinama i naravno pozitivnom rezultatu”.

U narednom kolu odigraće se tuzlanski derbi, a Kurtalić će ga propustiti zbog tri akumulirana žuta kartona u prethodnim kolima. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime