Lalatović o visokom porazu mlade reprezentacije Srbije: "Ne brukaju samo sebe, nego i svoju porodicu"

U21 reprezentacija Srbije je u jučerašnjem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo poražena od Engleske sa čak 9:1.

Nenad Lalatović, srpski trener koji je posljednji angažman imao u ukraijnskoj Zorji, za Kurir je ovaj rezultat prokomentarisao na sljedeći način:

“Ja ne mogu da prihvatim da je neko bolji od nas sa 20 godina, hajde da je bolji sa 25, 26 jer igra u boljem klubu, više trenira, jednostavno je kvalitetniji. Ali da je sa 20 godina neko toliko bolji, meni to nije jasno. Mislim da ti momci moraju da shvate šta je reprezentacija, šta je grb i himna i taj osjećaj kada obučes dres sa državnim grbom. Za mene nema ništa svetije i ljepše, moraju da shvate da kada izađu na teren da moraju da se bore kao lavovi, da budu zvijeri, da trče, da krvare, da uklizavaju, jer ova bruka nije samo njihova bruka.

Ne brukaju samo sebe, nego i svoju porodicu, ja to tako shvatam, a kada svi oni to budu razumjeli i kada budu bili ratnici na terenu, sigurno se ovo neće dešavati. Nisam puno pratio samu selekciju, ali ono što mogu da kažem jeste da za reprezentaciju moraju da igraju najbolji, tako je bilo kad sam ja bio selektor i tako je bilo gdje god sam radio i biće. Kod nas se stalno traži neki alibi, oni su kvalitetni, oni su bolji. Ja ne mogu da prihvatim da je neko bolji u tom uzrastu i meni je to neshvatljivo”.

Srbija nakon dva kola ima pobjedu i poraz i nalazi se na četvrtoj poziciji na tabeli, čiji vrh zauzimaju Engleska i Ukrajina sa stopostotnim učinkom nakon dva odigrana susreta.

Postavi odgovor