Legenda Želje kritikuje: "Došao sam iz seoske lige na Grbavicu, ali sam makar trčao kao ker"

Legendarni fudbaler Željezničara, a sada trener Bratstva iz Gračanice, Nikola Nikić, govorio je o aktuelnom stanju u klubu sa Grbavice.

Željezničar je prvi dio sezone u Premijer ligi završio na 10. mjestu, sa istim brojem bodova kao Igman koji je u zoni ispadanja.

“Šta ovo uradiše od Željezničara? Šta se dešava” – počeo je razgovor za Reprezentaciju.ba Nikola Nikić i nastavio:

Već sam negdje napisao da je ovo za doživotnu robiju. Zamislite, jedan Željezničar da je na korak do zone ispadanja. Pitam se ko uopšte dovede ovog trenera iz Saudijske Arabije, onda sa njim dođe i pomoćnik iz Italije, pa ovaj, pa onaj… Samo mi je žao navijača koje će infarkt pokositi gledajući sve ovo. Nekada bi se skupilo njih 20.000 i ovo sve rastjeralo. Bježi bolan”.

Nikić je u Željezničaru kao igrač proveo devet godina i bio za vrijeme najvećih uspjeha kluba.

“Nije nas pobijedio samo ko nije igrao s nama. Jutros mi prijatelj na kafi kaže – Nidžo, pa ispadali su i drugi veliki klubovi poput Juventusa. Šalio se, znam, ali sve ti se mota po glavi. Nije ni to nemoguće ako se nastavi ovako. Samo mi nije jasno ko dovede tufahiju ili kako se već zove. Al-Tuvaijri, da. Čovjek niti ima facu trenersku niti je u životu radio gdje kako treba, niko za njega nije čuo, a vjerovatno ni on sa ne zna gdje je došao. Nije Željezničar klub na kojem se učiš. Ništa bolji nisu ni ovi igrači. Čast pojedincima. Ja sam došao iz seoske lige na Grbavicu, nisam ni ja bio zvijezda, međutim znao sam trčati kao ker. Danas se ovi ni ne bore”.

Nikić trenutno vodi Bratstvo iz Gračanice u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Postavi odgovor