Foto: David Klein/Reuters

Evropsko prvenstvo u fudbalu stiglo je do same završnice, a pred finalni duel između Italije i Engleske svoja očekivanja iznio je stoper italijanske reprezentacije Leonardo Bonući.

Da, s Engleskom ćemo igrati na njihovom terenu, ali to nas ne plaši. Razmišljamo samo o toj utakmici i fudbalu, želimo uživati u ovim trenucima, ne zanimaju nas medijska naklapanja i optužbe. Na terenu ćemo gledati najbolje od italijanskog i engleskog fudbala, a i sudije će morati biti na nivou, u šta ne sumnjam” – istakao je Bonući pa dodao:

“Pobjeda u nedjelju bi puno značila za samopouzdanje i veselje cijele Italije, a posebno našeg fudbala, kao i nas igrača. Nemojmo se baviti urotama, okrenimo se fudbalu. Ne smijemo tražiti alibije, pa niti 2012. u finalu nismo došli umorni i nakon puno putovanja, pa smo svejedno deklasirani”dodao je Bonući.

Finalnom susretu neće moći da prisustvuju navijači Italije, barem ne oni koji nisu nastanjeni u Engleskoj, ali ta činjenica ne brine mnogo italijanskog defanzivca.

Ne mogu dočekati početak utakmice, čak i ako će većina gledalaca biti protiv nas. Želimo postići istorijski uspjeh, pružiti odličnu partiju pa ćemo vidjeti hoće li to biti dovoljno za naslov” – završio je Bonući.

Finalna utakmica Evropskog prvenstva u fudbalu igra se u nedjelju u 21h.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime