Ronald Arauho, Vinisijus Žunior
Foto: REUTERS/Juan Medina

Fudbaler Real Madrida Vinisijus Žunior oglasio se povodom toga da je Benjamin Mendi oslobođen od više optužbi za silovanje.

Brazilac je upitao dokad će biti mnogi optuživani bez prava na odbranu.

“Žao mi je zbog svega što si prošao, Benjamine Mendy. Izgubio si dvije godine karijere. Ali to je najmanji problem u ovoj situaciji. Što je sa psihološkom štetom? Sigurno je da ti život više neće biti isti. Kultura uništavanja reputacija je uzela još jednu žrtvu. Dokad će nas se optuživati i osuđivati bez da imamo pravo na osnovnu obranu” – napisao je Vinisijus i dodao:

“Lažne vijesti kreiraju se i šire bez ikakvih provjera (što sam i ja osjetio) i situacija se onda samo pogorša. Biti odgovoran trebao bi biti minimum za svakog profesionalca, ali ozbiljan posao je danas postao iznimka. Nema prepreka za prikupljanje što više klikova i reakcija. Moje pitanje je što će se napraviti da se ispravi ova šteta?”

Kraljevski sud u Londonu oslobodio je u petak Mendija od optužbi za šest silovanja i jedan pokušaj silovanja koji su se navodno dogodili u oktobru 2018. i 2020. godine.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime