Šokantna životna priča: Žoržinjo živio u manastiru sa 20 evra jer je prevaren od strane agenta

Vezni fudbaler Arsenala Žoržinjo je u nedavnom razgovoru za “The Athletic” oktrio šokantnu informaciju u vezi svog života.

Žoržinjo je otkrio da je bio prinuđen da živi sa 20 evra sedmično dok je boravio u jednoj kapeli (manastiru), nakon što mu je njegov agent ukrao novac.

On je inače rođen u Brazilu, a sada naturalizovani Italijan je preživio težak period tranzicije u evropskom fudbalu nakon što je stigao u Veronu koja je tada igrala u Seriji B, te kada je on ima tek 15 godina.

Žoržinjo
Foto: Action Images via Reuters/Lee Smith

Koliku je ogromnu Žoržinjo motivaciju imao da postane profesionalni fudbaler, on je u istoj istrajao pored toga što je živio u kapeli sa još pet mladih fudbalera.

“Otišao sam u Italiju iz Brazila i tada sam živio sa 20 evra sedmično. Živio sam u manastiru. Nismo viđali monahe. Znate, postojao je dio za monahe te je postojao onaj drugi dio, koridor sa svim sobama, za studente i mlade igrače”započeo je Žoržinjo svoju nevjerovatnu priču te nastavio:

“Tako sam i ja živio tu sa još pet drugih dječaka. Bili smo zajedno šest mjeseci u toj sobi te su nas tretirali lijepo. Kada sam tamo otišao po prvi put imao sam tek 15 godina”.

Žoržinjo
Foto: REUTERS/Marcelo Del Pozo

Najgore je ipak tek dolazilo po Žoržinjo kada je shvatio da je njegov agent ukrao novac koji mu je bio dužan tokom značajnog vremenskog perioda.

“Imao sam 15 godina i živio sam sa 20 evra sedmično i tako jedno godinu i po dana kada sam saznao da mi je agent uzimao novac”.

Žoržinjo nije htio da oktrije kolika je svota novca oduzeta od njega, ali na upit da li je bila velika, fudbaler Arsenala je bio sasvim jasan:

“U vezi te situacije? Da, bio je veliki iznos. I kada sam saznao, prosto sam poludio. Tada sam bio gotov sa fudbalom. Želio sam da se vratim kući. Kažem, za mene je sve bilo gotovo. Želio sam da odustanem. Zvao sam svoje kući, plakao sam i rekao, meni je svega dosta. Nedostajali su mi moji prijatelji, porodica, moj. Na sve to sam živio sa 20 evra sedmično. Nisam mogao pomoći mojoj mami, tati. Upitao sam se šta ja onda radim ovdje?”.

Žoržinjo
Foto: Action Images via Reuters/Peter Cziborra

Nakon što je saznao o djelima svog agenta, Žoržinjo se jednostavno želio vratiti u Brazil, ali je vezni fudbaler od toga odgovoren od strane svojih roditelja koji su ga ohrabrili da se nastaviti boriti za ostvarenje svog sna.

“Na svu sreću sam imao roditelju koji su rekli ne. Rekli su nećeš se vratiti kući sada. Previše si otišao tim putem koji vodi da postaneš profesionalni fudbaler. Bio sam tako blizu, trenirao sam sa prvim timom”istakao je Žoržinjo te je otkrio da je dobijao podršku i od svojih saigrača u Veroni:

“Sa 17 godina sam trenirao sa seniorima koji su mi takođe govorili ne odustaj, toliko si blizu. Ne smiješ odustati sada. Ali, ja sam i dalje govorio, molim vas vodite me kući. Prosto oni su na sve to govorili ne, ti ne ideš kući. Tako su me na kraju ubijedili da ostanem, na svu sreću. Od tada je sve krenulo nabolje”.

Žoržinjo je za prvi tim Verone debitovao sa 19 godina, odnosno 2010.,  a od tada je takođe igrao za Napoli, Čelsi i svoj trenutni klub Arsenal, dok je od dobijanja pasoša Italije za nacionalni tim “Azura” odigrao 50 utakmica uz pet golova.

Postavi odgovor