Bajern sprema zamjenu za Dejvisa

U Bajernu su itekako svjesni da je njihov fudbaler Alfonso Dejvis na meti Real Madrida, tako da su se okrenuli zvijezdi Milana Teu Ernandezu, kojeg smatraju idealnom zamjenom za Kanađanina.

Dvadesetpetogodišnji Francuz igra sjajno za Rosonere otkako je stigao 2019. godine te im je pomogao da prošle sezone osvoje svoju prvu titulu prvaka Italije u posljednjih deset godina. Ernandez je takođe izvor kreativnosti u ekipi te se odlično slaže s Rafaelom Leaom.

Ove sezone je u 41 utakmici upisao četiri gola i pet asistencija u Seriji A i Ligi prvaka te je redovno dokazivao svoj kvalitet kao jedan od najboljih lijevih bekova na svijetu.

Bajern se priprema za mogućnost da Dejvis ode u Real Madrid tokom ljeta pa su Bavarci na prvo mjesto liste želja stavili upravo Ernandeza kao idealnu zamjenu.

Rosoneri bi za svog igrača tražili oko 100 miliona eura, posebno jer njegov ugovor važi do juna 2026. godine. S druge strane, on je sretan u Milanu i nije pokazivao želju za odlaskom, no s Bajernom se nikad ne zna.

Postavi odgovor