Foto: Printscreen

Bambo Dijabi defanzivac ekipe Barnslija suspendovan je na dvije godine zbog kršenja doping pravila. 22-godišnjak je optužen nakon što je u novembru prošle godine dostavio uzorak urina koji je pozitivno pokazao higenamin, koji je prirodni stimulans, ali je na spisku zabranjenih supstanci Svjetske antidoping agencije.

Nezavisna regulatorna komisija izrekla je u srijedu obveznu dvogodišnju zabranu, a klub iz engleskog Čempionšipa potvrdio je da je ugovor sa igračem raskinut. Dijabi je priznao optužbu, ali nije utvrdio kako je supstanca ušla u njegov organizam. Suspenzija stupa na snagu od datuma privremene suspenzije igrača 17. januara 2020. i trajaće do 16. januara 2022. godine.

Razočaran sam vijestima koje sam primio, što znači da se ne mogu vratiti igranju fudbala do 2022. To je bio tako dug proces, ali ostao sam optimističan i nadahnut podrškom navijača i kluba. Podržavali su me od prvog dana, a ja sam im zahvalan na tome” – rekao je mladi fudbaler.

Higenamin je u napisanim razlozima opisan kao sagorijevač masti. Vijeće se uvjerilo da Dijabi nije namjerno uzeo supstancu, u tom bi slučaju bila izdana četverogodišnja zabrana bavljenja fudbalom.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime