Barselona razmišlja o prodaji čak tri svoja napadača: Dva engleska premijerligaša potencijalni kupci

Barselona razmišlja o prodaji svoja tri ofanzivca u pokušaju da olakša finansijsku situaciju, a za njih već imaju potencijalne kupce, prenosi “teamtalk”.

Katalonski gigant Barselona se nalazi u dosta lošoj finansijskoj situaciji, te su oni spremni da potraže kupce za čak tri svoj ofanzivca, a riječ je o Rafinji, Feranu Toresu te Ansu Fatiju.

Ipak, izgleda da kupci za pomenute napadače Barselone već postoje, a riječ o čak dva engleska premijerligaša koja bi voljela vidjeti nekoga od njih u svojim redovima.

Ansu Fati, Memfis Depaj
Foto: REUTERS/Albert Gea

Riječ je tako o Totenhemu i Arsenalu, dva tima koja traže pojačanja u napadu, a sigurno je da bi neko od tri ofanzivca Barselone dobro došla londonskim timovima.

Pogotovo bi pomoć trebala Arsenalu koji će i definitivno pokušati dovesti nekog napadača, jer se njihov standardni Gabrijel Žezus povrijedio na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Što se tiče napadača Barselone koji su na prodaju, Rafinja koji je došao na ljeto nije opravdao očekivanja, dok su Fati i Tores dobijali dosta malu minutažu ove sezone kod Čavija Ernandeza.

Pogotovo je mnogim navijačima Barselone trn u oku Fati, koji je nakon odlaska Lionela Mesija uzeo broj deset na dresu, te su mnogi vidjeli u njemu potencijalnog nasljednika Argentinca.

Postavi odgovor