Bivši fudbaler Liverpula zbog kokaina osuđen na osam godina zatvora

Nekadašnji fudbaler Liverpula, Lejton Maksvel (43), osuđen je na osam godina zatvora zbog posjedovanja kokaina u vrijednosti od čak šest miliona funti.

U njegovoj kući u Kardifu je pronađeno više od 60 kilograma kokaina, kreka i heroina, kao i 2,5 miliona funti gotovine i opreme za vaganje.

Lejton Maksvel je, prema potvrdi suda, dozvolio dilerima da koriste njegovu kuću za skladištenje droge u vrijedonosti od šest miliona funti, a takođe je potvrđeno da je bio plaćen 500 funti mjesečno za ulogu kurira za šefove bandi.

Ovaj nekadašnji vezni fudbaler je profesionalnu karijeru započeo u Liverpulu davne 1999. godine i predviđala mu se veoma blistava budućnost. Maksvel je na svom debiju za “Redse” postigao pogodak na prepunom “Enfildu” protiv Hal Sitija u drugoj rundi Liga kupa.

Međutim, njegova karijera nije išla u željenom smjeru te je nakon dvije godine otpušten iz Liverpula, nakon čega se počeo baviti dilanjem droge. Tokom karijere je od značajnijih timova nastupao još za Kardif siti i Svonsi, a karijeru je okončao 2010. godine u Beri Taunu, poluprofesionalnom timu koji se takmiči u nižim ligama Velsa.

Maksvel je bio jedan od osmorice optuženih koji su osuđeni na ukupno 80 godina zatvora na sudu u Kardifu, a još članova bande tek treba da bude osuđeno.

Postavi odgovor