Čurjurić
printscreen

Ivan Čurjurić je ovoga ljeta potpisao ugovor s malteškom Valetom nakon što je po završetku sezone napustio sarajevski Olimpik. 

Bivši fudbaler Zrinjskog, Željezničara i Olimpika Ivan Čurjurić u razgovoru za “Germanijak.hr” govorio je o svojim zapažanjima po dolasku u maltešku Valetu. 

“Klubovi na Malti su dosta dobro organizovani. Recimo, moja Valeta ima sjajan trening kamp s najmodernijom tehnologijom. No, iako u prvenstvu Malte igra dosta stranaca, posebno Brazilaca i Portugalaca koji prave razliku na svojim pozicijama, kvaliteta fudbala nije na razini HNL-a, čak niti Premijer lige BiH, ali niti jedna liga nije lagana, tako niti ova” – rekao je Čurjurić. 

Čurjurić, Čurjurić o malteškom fudbalu: “Liga nije čak ni na nivou Premijer lige Bosne i Hercegovine”
Foto: Facebook/FK Olimpik Sarajevo

“Teško je reći gdje mi je u dosadašnjoj karijeri bilo najbolje, jer mi je više manje svugdje bilo lijepo. U HNL-u mi je bilo super, upisao sam gotovo 100 nastupa, ali tada sam bio mlad, dijete… Mogu reći da su mi najbolje fudbalske godine bile na Kipru, a od svih klubova u kojima sam igrao izdvojio bih ipak Željezničar i Zrinjski u Bosni i Hercegovini. To su dva velika kluba, dugačke tradicije. Tamo sam se jako lijepo osjećao. Pogotovo u Zrinjskom u kojem sam proveo dvije godine” – zaključio je Čurjurić. 

Čurjurić je rođen u Zadru, a nakon skupljanja iskustva u HNL-u karijeru je nastavio na Kipru i Bosni i Hercegovini, da bi ga sada fudbalski put odveo na Maltu. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime