Dario Damjanović, Elvir Rahimić i Edin Džeko
Foto: Privatna arhiva

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Dario Damjanović je prokomentarisao svoje nekadašnje saigrače u nacionalnom dresu.

Dario Damjanović je nedavno posjetio Edina Džeku te je u razgovoru za naš portal iskoristio priliku da pohvali napadača Intera, ali takođe i Emira Spahića te Elvira Rahimića.

“Edin Džeko i ja smo u prijateljskim odnosima, igrali smo zajedno za reprezentaciju te smo proveli zajedničke dane kada je on tek počinjao svoju karijeru, što bi se reklo. Kako je moj sin Andrija velik fan Džeke on nas je tokom jednog druženja u Zenici upitao kada mislite dođi malo kod mene u Italiju. Zbog toga smo nedavno odlučili da se sve dogovorimo sa njim, gdje smo moj klinac i ja prvo sjeli u avion te otišli da pogledamo utakmicu Intera protiv Sasuola” – započeo je Damjanović nakon čega je zaključio:

“Džeko nas je tamo zaista divno ugostio i on je uistinu vrhunski čovjek, pored toga što ima izuzetne fudbalske kvalitete koje su svima poznate. Ja bih zaista želio da skrenem pažnju na pomenute ljudske kvalitete gdje su on, Elvir Rahimić i Emir Spahić ljudi na koje se čovjek može osloniti, nazvati i očekivati pomoći za bilo šta. Takođe želio bih da podijelim jednu zanimljivu anegdotu sa našeg putovanje kod Džeke u Italiju gdje je moj sin Andrija kada smo krenuli kući Edinu rekao ‘sretno ti u finalu Lige šampiona, ali dabogda izgubio’. Sin je veliki navijač Mančester sitija inače, ali smo se svi ismijali na to. Naravno to je rekao tek kada je uzeo poklone od Džeke”.

Uostalom kompletan intervju sa Damjanovićem možete pročitati klikom OVDJE.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime