foto: nfsbih.ba

Kako prenosi “sempreinter”, Edin Džeko je svojom predstavom protiv Finske doveo do toga da se u italijanskim medijima povede rasprava o njegovom potencijalnom odlasku iz Intera.

Nedavno se u medijima pojavila vijest da je Inter uveliko spreman da se riješi Edina Džeke, čime bi oslobodio platni budžet za dovođenje Paola Dibale te Romelua Lukakua.

Ipak, bosanskohercegovački centarfor Džeko je svojom performansom protiv Finske, gdje je postigao dva gola od kojih je jedan za pobjedu od 3:2, doveo do toga da se na Apeninskom poluostrvu zapitaju da li Inter treba da se tako olako riješi njegovih usluga.

Tako je prije dva dana milanski magazin “Gazzetta dello Sport” objavio članak o temi potencijalnog odlaska Džeke iz Intera tokom ovog transfer roka.

Upravo su tu i oni napisali kako će Inter morati veoma dobro da razmisli o tome da ovog ljeta raskine saradnju sa Džekom, odnosno da ga proda nekom drugom klubu.

Čak i sam Džeko, potpomognut djelima protiv Finske, smatra kako u svojoj 36. godini ima još mnogo toga da da fudbalu na onom vrhunskom tj. elitnom nivou.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime