Foto: Reuters / Peter Nicholls

Njukasl je konačno pronašao novog trenera nakon što su dali otkaz Stivu Brusu, a riječ je o bivšem šefu stručnog štaba Bornmuta Ediju Hau.

Novi trener Njukasla Edi Hau je nakon preuzimanja rekao kako je ovo za njega predivna prilika i da je ispred njega dosta posla, ali takođe i da se raduje radu sa novim igračima.

“Ovo je predivna prilika, ali je dosta rada ispred nas i ne mogu da dočekam izlazak na trening terene Njukasla kako bi mogao započeti svoj rad sa igračima”kazao je Hau nakon preuzimanja klupe “Svraka”.

Hau je većinu svoje igračke karijere proveo u Bornmutu za koji je odigrao 300 utakmica. Nedugo nakon završetka igranja on je preuzeo klupu “Trešnjica” i tu se zadržao u prvom terminu od 2008. do 2011. godine.

Nakon prvog angažmana u ulozi šefa stručnog štaba on je u samo jednoj sezoni vodio Barnli da bi se odmah nakon toga vratio u Bornmut koji je vodio po drugi put od 2012. do 2020. godine.

Od kluba sa jugozapada Engleske je u nekoliko sezona napravio stabilnog Premijerligaša sve dok u sezoni 2019-2020 nisu ispali iz lige nakon čega je Hau dobio otkaz i nije imao posao sve do preuzimanja klupe Njukasla.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime