Gudelju kardiolog savjetovao da završi karijeru

Kardiolog Viktor Lopez savjetovao je Dragišu Gudelja da okonča fudbalsku karijeru.

Dragiša Gudelj je po drugi put u posljednjih devet mjeseci kolabirao na utakmici, a desilo se to na meču protiv Melilje.

Kardiolog Viktor Lopez kazao je da je Gudelju život spasao defibrilator koji mu je ugrađen u martu.

“Ako pažljivo pogledamo situaciju, igrač pada i za dvije sekunde ustaje kao da se ništa nije desilo, zahvaljujući strujnom udaru defibrilatora. Ima onih kod kojih je preuzimanje trenutno, a u drugom slučaju traje sekund-dva, kao što se desilo kod Gudelja. Uređaj mu je praktično spasio život. To je kao pejsmejker koji detektuje aritmiju i reaguje da uravnoteži srce. Gudeljevo tijelo je zdravo, a srce naizgled u dobrom stanju, ali ova vrsta ventrikularne fibrilacije izaziva buru aritmija koje mogu da okončaju život sportiste. Porijeklo problema je obično urođeno, ali ono što je evidentno je da je defibrilator ispravno radio i spasio Gudeljev život” – rekao je Lopez, pa nastavio:

“Mislim da bi bilo nepromišljeno da ovaj momak nastavi da se takmiči na profesionalnom nivou. Njegovo srce je podvrgnuto maksimalnom naporu, što odgovara profesionalnom fudbaleru, a napetost koju ovo tijelo trpi, po mom mišljenju, može da dovede do češćeg javljanja aritmija. Razumijem da je on mlad sportista, pred kojim je karijera, ali za mene je zdravlje ispred novca”.

Vidjećemo da li će Gudelj poslušati savjet kardiologa i odlučiti da se prestane profesionalno baviti fudbalom.

Postavi odgovor