Halilhodžić: "Oni su najbolji na svijetu, treba im samo da ostave svoj ego po strani"

Vahid Halilhodžić komentarisao je igru Pari Sen Žermena. 

Vahid Halilhodžić je nedavno dobio otkaz na klupi Maroka i neće biti na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Popularni Vaha u netipičnim se uslovima rastao sa marokanskim Savezom čiji su mu se čelnici miješali u posao, što čudi za cijenjenog bh. stručnjaka koji gdje god je radio ostavio je veliki trag. Tako je bio slučaj i u PSŽ-u. Vaha i danas prati mečeve Parižana i analizirao je igru prvaka Francuske.

“Nejmar igra više i traži lopte na dubini koju mu daje Mesi. Argentinac izvodi recital u broju 10, u jednostavnoj igri i u pauzama. Smatram ga pametnijim igračem. Manje nosi loptu nego što je to bilo ranije u Barseloni. Mesi je škola fudbala. Na ovoj poziciji, on više razmišlja da pomogne Nejmaru i Mbapeu nego da zabija golove. Ovo je nova stvar koju sam vidio kod njega” – rekao je Halilhodžić o pobjedi Parižana nad Lilom od 7:1, te nastavio

“Sastav je daleko najbolji na svijetu. Nakon toga, to je i pitanje društvenih odnosa između igrača. Moraju se okupiti u zajedničkom projektu da svako ostavi svoj ego po strani i ostane na ovom nivou i u tom kolektivnom duhu. Ako je tako, ne vidim tim koji bi ih mogao spriječiti u ostvarenju njihovog sna. Mnogo toga se može dogoditi od sada do aprila – maja, ali pred njima je sjajna sezona”.

Postavi odgovor