Printscreen

“Navijači” austrijskog prvoligaša Rapida navodno su napali fudbalera Salzburga, Luku Sučića.

Nemilii događaj desio se na benzinskoj pumpi nedaleko od Beča nakon što je njihova ekipa doživjela poraz od Salzburga (0:1).

Policija i Salzburg potvrdili su incident agenciji APA, a bečki Rapid je osudio “bilo kakav i sve vrste napada”, javlja agencija APA.

List “Krone” objavio je priču o napadu na 19-godišnjeg Luku Sučića i jednog od članova klupskog štaba koji je bio s njim te dodaje da njih dvojica nisu povrijeđeni, a da policija traga za nepoznatim počiniteljima.

Zbog obveze podvrgavanja doping testu mladi hrvatski reprezentativac nije se vratio u Salzburg momčadskim autobusom nego s članom klupskog štaba u njegovom privatnom automobilu. Kada su se zaustavili na benzinskoj pumpi, jedini strijelac na utakmici protiv Rapida i njegov suputnik bili su napadnuti, piše “Krone”.

Navodi se da su napadači prepoznati kao navijači Rapida. Policija nije htjela ni potvrditi ni opovrgnuti te natpise. Napadači su udarali automobil i ulijevali tekućinu u njega, izjavila je PR policije, dodajući da nito nije povrijeđen, a kada se pojavila policija napadači su već pobjegli.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime