Foto: REUTERS/Ciro De Luca

Kontroverzni predsjednik Napolija Aurelijo De Laurentis je u razgovoru za “DAZN” rekao kako je Zlatan Ibrahimović trebao postati igrač ovog kluba, ali i zbog čega je sve na kraju propalo.

“Jurio sam Zlatana Ibrahimovića u januaru 2021. godine. Otišao kod njega kući u Milano i on je potpisao dvogodišnji ugovor sa opcijom produženja na treću sezonu”kazao je Aurelijo De Laurentis za “DAZN” i dodao:

“Na početku, on nije želio potpisati, ali sam ga ja nekako na kraju ubijedi. Rukovali smo se i dogovorili se da mu nećemo praviti problem ukoliko bi u određenom momentu želio napustiti Napoli”.

Ipak, prema riječima Aurelija De Laurentisa, transfer Zlatana Ibrahimovića u Napoli se na kraju izjalovio i to kako kaže predsjednik ovog kluba zbog jednog ključnog faktora.

“Mi smo, kao što sam i rekao, već sve dogovorili i potpisali sa Ibrahimovićem, ali je onda Karlo Anćeloti dobio otkaz, a novi trener Đenaro Gatuzo me nazvao te rekao: ‘Vjeruj mi, nama ne treba Ibra’. I ja sam mu povjerovao”kazao je De Laurentis.

De Laurentis je ponovo po običaju okrivio trenere za sva loša dešavanja u klubu, ali je jedno sigurno, a to je da bi bilo veoma zanimljivo vidjeti Ibrahimovića u dresu Napolija kako igra na stadionu “Dijego Armando Maradona”.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime