REUTERS/Jennifer Lorenzini

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović otvorio je dušu u intervjuu za “Korijere Delo Sport” u kojem je govorio o teškim stvarima iz svoje prošlosti, ali i o sukobu sa Romeluom Lukakuom koji mu je ostao dužan.

Na startu intervjua Zlatan Ibrahimović govorio je o svojim uvjerenjima.

“Ne vjerujem u Boga. Samo u sebe, tako sam naučio mržnju prema sebi pretvoriti u oružje. Kao dijete bio sam težak, problematičan. Čim sam se rodio, babica me ispustila sa metar visine. Cijeli život je bio težak. U školi sam bio drugačiji; drugi su bili plavi, sa svijetlim očima i normalnim nosevima. Ja sam bio taman, sa velikim nosom. Govorio sam drugačije od njih, kretao se na drugačiji način. Roditelji mojih školskih drugara potpisivali su peticiju da me izbace iz razreda. Uvijek me pratila mržnja. I na početku sam reagovao loše, izolovao sam se. Kasnije sam naučio kako da patnju i mržnju pretvorim u snagu”izjavio je Ibrahimović.

Ibrahimović, Ibrahimović: “Ne vjerujem u Boga, samo u sebe”
Reuters

Zlatan se prisjetio i incidenta sa Lukakuom, kada su se ova dva napadača sukobila na gradskom derbiju Intera i Milana, a i nakon utakmice ostalo je neriješenih razmirica.

“On se prvo svađao s Romanjolijem, a onda sa Salemakersom. Reagovao sam da zaštitim saigrače, a onda je počeo da me vrijeđa na ličnom nivou. Šokantno, a bili smo saigrači u Junajtedu. Lukaku ima veliki ego, uvjeren je da je svjetska klasa i stvarno je jak, ali ja sam odrastao u getu i kada mi neko priđe dignute glave, ja ga vratim na njegovo mjesto. Tako sam mu spomenuo rituale njegove majke i on je izgubio kontrolu. Nakon toga sam zamolio bliske prijatelje da se pomole za mene. Moram sa njim da raščistim i nadam se da ćemo se brzo sresti. Te stvari se rješavaju na terenu. Ne mrzim nikoga, pa ni Lukakua”istakao je Zlatan.

Ibrahimović i Milan igraju večeras protiv Đenove u gostima u okviru 15. kola italijanske Serije A.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime