Foto: nfsbih.ba

Nakon što su Branimir Cipetić i Mateo Marić pojačali ove zime Lokomotivu, Zagrepčani su u svoje redove doveli još jednog bosanskohercegovačkog fudbalera, Irfana Hadžića.

Robusni napadač dolazi iz turskog prvoligaša Akhisaspora, za koji je ove sezone na 15 mečeva u svim takmičenjima postigao pet pogodaka.

Pratim hrvatsku ligu, a i igrao sam prije u HNL u sezoni 2013/14 za Inter Zaprešić. HNL je veoma dobra liga za napredak, razvoj i stepenica za budućnost. Bio sam na zadnjem okupljanju reprezetancije Bosne i Hercegovine sa Cipetićem, igrao sam u karijeri sa Kemalom Osmankovićem, tako da brzo ću se uklopiti u ekipu. Naravno, pred dolazak u Lokomotivu sam se posavjetovao sa njima, čuo sam samo sve najbolje o klubu. Daću sve od sebe kako bi i ekipno i individualno bili najbolji što možemo” – istakao je Hadžić na predstavljanju, a prenio zvanični klupski sajt.

Hadžić je u svojoj karijeri nastupao u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za bijeljinski Radnik i Zrinjski. Ovaj 27-godišnjak fudbal je igrao još u Sloveniji, Slovačkoj, Belgiji i Holandiji. Prošle godine je stigao da upiše i dva nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine protiv Irana i Italije.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime