Foto: Reuters/Action Images

Jedan od najboljih napadača u 21. vijeku krije se u liku i djelu čovjeka koji je žario i palio engleskom Premijer ligom u dresu Čelsija, a njegovo ime je Didije Drogba. Po odlasku iz Londona, njegova naredna destinacija bio je Šangaj gdje se nije mnogo zadržao, a potom je uslijedio transfer u turski Galatasaraj gdje se i desila angedota koju je otkrio tadašnji Drogbin saigrač Koraj Ginter. 

Ginter danas brani boje Verone u italijanskoj Seriji A, a te sada već daleke 2013. godine imao je priliku da dijeli svlačionicu sa čuvenim napadačom iz Obale Slonovače. Drogbina karijera je već tada bila u silaznoj putanji, ali to ga nije spriječilo da posluži kao motivacija saigračima, pa gdje god se nalazio.

Drogba, Kako je legendarni Drogba saigrače u Galatasaraju ostavio bez riječi?
Foto: Reuters/Alberto Lingria

“Kada sam tek došao u Galatasaraj i prvi put došao u klupsku teretanu nisam mogao da vjerujem svojim očima. Tamo je bio Didije Drogba, u svojim tada već ozbiljnim 30-im godinama, sa nevjerovatnom karijerom iza sebe, ali trenirao je kao luđak. Radio je više nego svi ostali zajedno, zaista nevjerovatno” – rekao je Ginter za popularni njemački list “Bild” i nastavio:

“Pomislio sam da očigledno to tako mora i da je zato ostvario silne uspjehe. Poslije toga smo se mnogo puta sreli u teretani i zajedno trenirali, a moram priznati da je upravo Drogba za mene bio velika inspiracija”.

U turskom sastavu Drogba je zabilježio 37 nastupa, a mrežu protivnika zatresao je 15 puta. Ipak, da stvar bude impresivnija, nakon ove epizode u Galatasaraju nekadašnji kapiten Obale Slonovače fudbalom se profesionalno bavio još cijele četiri godine. Uslijedio je povratak na mjesto najvećih uspjeha u karijeri, u London, a potom je branio boje MLS timova “preko bare” igrajući za Montreal i Finiks.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime