REUTERS/Juan Medina

Eduardo Kamavinga govorio je o svom saigraču iz Real Madrida Luki Modriću. 

U posljednjim satima prošlogodišnjeg ljetnog prijelaznog roka, mladi Eduardo Kamavinga iz Rena je prešao u Real Madrid. Postepepno mu je trener Karlo Anćeloti davao sve više prilika i minuta, a u svim je takmičenjima do sada skupio ukupno 38 nastupa.

Tek mu je 19 godina, pa mora još dosta toga naučiti u fudbalu, pogotovo od starijih saigrača, u reprezentaciji, ali i klubu. Posebno ga se, kaže mladi Francuz, nadahnjuje Luka Modrić.

“Stvar koja me najviše fascinirala je to da on u jednakoj mjeri igra i u odbrani i u napadu. Nadahnjuje me način na koji Modrić igra, vjerojatno bih slomio zglob kad bih pokušao izvesti neke njegove poteze. Uostalom, nije bez razloga proglašen najboljim igračem svijeta.

Svi ti veterani su pomogli u tome da se osjećam vrlo ugodno u svlačionici ili na treningu. Kad god imam neko pitanje, bez problema ga mogu postaviti Modriću, Toniju Krosu ili ostalima. Naravno, sve to je i odraz mog ponašanja prema njima, lakše će vam dati savjet ako im se vi prvi obratite.

Osvojili smo španski Superkup, a uopšte nije bilo neke velike proslave. Tada sam shvatio da je situacija sasvim drugačija nego u Renu, gdje smo burno slavili nakon svakog, pa i najmanjeg trijumfa. Ovdje proslavljamo samo velike i važne pobjede” – rekao je Kamavinga. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime