Karačić: "Iz kluba su nam rekli da grad koji smo juče ostavili više nije isti"

Bivši omladinski reprezentativac Bosne i Hercegovine Goran Karačić rekao je za “Avaz” da je grad u kom nastupa u Turskoj, Adana polurazrušena. 

On je sa saigračima bio u Istanbulu gdje su trebali igrati Umranijesporom, ali je zbog razornog zemljotresa u toj državi u kom je prema dosadašnjim podacima preko hiljadu ljudi izgubilo život sve odgođeno.

“Sreća je da je naš pas počeo zavijati minutu prije, tako da ju je probudio, a kada je, kako kaže, počeo udarati jako, pokupila je naše dokumente i izašla na cestu. Trenutno u Adani vlada haos, kao i u cijeloj južnoj Turskoj. Kako sam saznao i vidio, Adana je polurazrušena, ali možda je i najbolje prošla u toj kompletnoj regiji koju je zadesio zemljotres” – kazao je Karačić i nastavio:

“Inače, iz kluba su se odmah pobrinuli za sve porodice igrača i članova stručnog štaba, tako da smo po tom pitanju mirni. Ali jutros je šok bio baš velik. Probudili smo se, normalno, za utakmicu – da idemo na doručak, a onda sam na mobitelu ugledao hiljadu poruka. U prvi mah mi nije bilo jasno šta se uopće dešava. Uskoro ćemo poletjeti za Adanu, pa da i mi pomognemo tim jadnim ljudima. Koliko god možemo”.

Karačić je naveo i da su im iz kluba javili da grad koji su juče ostavili više uopšte nije isti.

Postavi odgovor